Om prosjektet

Les mer om prosjektet nedenfor.

Hva

Katwe Kids er et prosjekt for 14 hjemløse gatebarn i Katwe, en liten landsby vest i Uganda. Gjennom dette prosjektet vil vi sikre at barna får mat hver dag, tilgang på medisiner og legehjelp, får muligheten til å begynne på skole igjen og få et permanent sted å bo.

Hvorfor

Anne Maria, Tonje, Espen og Thomas reiste til Uganda i august 2017, for å besøke Anne Maria tidligere arbeidssted. Anne Maria jobbet i Katwe, Uganda fra februar 2012 til mars 2013 via Fredskorpset.  Under besøket i Katwe ble vi kjent med 12 hjemløse gutter. Vår venn Rashid viste oss stedet der guttene sover, en bar under utbygging hvor de sover på bakken. Rashid har hjulpet guttene så godt han kan, men har ikke råd til å forsørge disse. Vi ønsket derfor å bidra. Siden dette har prosjektet utviklet seg og i dag har vi 14 barn, hvorav 2 er jenter, i Katwe Kids prosjektet. 

Hvor

Barna bor på gata i Katwe kommune som ligger i Queen Elisabeth nasjonalpark, vest i Uganda nær grensen til Kongo. Katwe er en liten kommune bestående av flere landsbyer. Kommunen har ca. 15 000 innbyggere (pluss, minus mørketall). I Katwe lever de fleste av å fiske eller saltutvinning, men det er store forskjeller på fattig og rik.

Hvordan

Vi i prosjektgruppa i Norge jobber med å samle inn penger og det er her vi trenger deres hjelp. Pengene vi samler inn går direkte til mat og skole. Mens vi jobber med dette her i Norge jobber sosialarbeideren Ramadhan og vår venn og frivillige Rashid i Katwe med barna. Vi har fått hjelp av ”mother Esther” til å lage mat. På denne måten har vi også skapt en arbeidsplass til henne.

Hvem

Initiativtakerne bak gateguttprosjektet Katwe Kids er:

Anne Maria Widerøe: 

Jobbet som sosialarbeider/lærer i Katwe 2012-2013.

Hun jobber nå som fagansvarlig i en psykiatribolig i Oslo kommune.

 

Tonje Sisevic Thorland:

Jobber som miljøarbeider i psykiatribolig og på Dps.

 

Espen Dypdalen Nilssen: 

Jobber som anbudsansvarlig for Thommessen. 

 

Thomas Veiteberg Holan:

Jobber som arkitekt i Mellbye Arkitekter.