Status..

Her oppdateres fortløpende det som skjer med guttene

06/02/2020

Godt nytt år alle sammen!

Her kommer en liten oppdatering fra oss i Katwe Kids!

 

Denne uken startet det et nytt skoleår for kidsa våre som går på skolen. Judith fullførte barneskolen i fjor og begynte denne uken på ungdomsskolen! Heia Judith! I den forbindelsen øker skolepengene noe, og hun må blant annet ha ny skoleuniform. Vi håper dere vil være med å støtte prosjektet videre med å hjelpe Judith og de andre barna til å fullfører skolen. 
Michael, lillebroren til Judith, begynte denne uken i 7. Klasse og det samme gjelder Angel. 

Ellers håper Katwe Kids- styret på å reise til Uganda til sommeren for å besøke kidsa våre. Vi tar gjerne imot klær, sko, sekker og annet som barn og ungdom trenger. Har dere noe av dette, så ta kontakt! Vi trenger både til gutter og jenter i ulike størrelser.
 

​Hilsen alle oss i Katwe Kids =o)

Bilde: Judith gleder seg til å starte på ungomdsskolen.

Bilde: Michael og Angel er klare for 7. klasse!

18/09/2019

Ny skolestart!

Nå er barna i gang med siste semester i år og i den forbindelse samler vi nå inn penger til skolepenger, uniformer, skolesekker, skolesaker, sko og sokker og annet barna trenger for å gå på skolen. 

 

Noen av barna har gjort det bra på skolen i år og gleder seg over å starte på skolen igjen. Mens noen har slitt litt av ulike årsaker. En av guttene har hatt utfordringer på hjemmefronten og det har gått ut over skolearbeidet.

 

Alchangelo, som nettopp har operert, har slitt med konsentrasjonen på grunn smerter og har derfor ikke greid å fungere så godt på skolen. Nå som operasjonen er overstått håper vi at skolearbeidet blir lettere og han kan begynne å spille fotball igjen. Han sier at han har mindre og mindre vondt og det er gode nyheter. Neste uke skal han til legen og sjekke at alt er greit, men ettersom at han sier det ikke er så smertefullt lenger tror vi at alt blir bra. 

Utdanning redder liv.
Skole gir ikke bare barna beskyttelse, men også kunnskapene til å unngå fattigdom, holde seg friske og få håp for fremtiden.

Vi håper alle ønsker å fortsette å støtte Katwe Kids.

Hilsen alle oss i Katwe Kids =o)

Bilde: Dieme,  Reagan, Sunday og Shaban gleder seg til et nytt semester ved Katwe Quran skole. 

Bilde: Operasjonen til Alchangelo har gått fint og såret gror. Nå er han klar for et nytt skolesemester. 

03/09/2019

Vellykket operasjon!

Alchangelo har slitt med et sår i beinet som ikke har grodd. På grunn av smerter har han hatt utfordringer med å konsentrere seg på skolen og har ikke kunnet spille fotball. Etter et legebesøk i juli fant legen ut at problemet var at betennelsen har gått inn til skjelettet og det ble da bestemt at han måtte opereres. 

For å få gjennomført operasjonen måtte faren hans gi samtykke til dette. Faren nektet først å bli med til sykehuset, men etter at en lokalpolitiker som hjelper oss i prosjektet, og politiet signerte han til slutt papirene. 

Tirsdag 27. august ble han endelig operert, og operasjonen var vellykket. Han har siden fått antibiotikabehandling på sykehuset og ble skrevet ut i dag. Faren hans stakk av, men Ester har vært der sammen med han på sykehuset. Neste uke skal han tilbake på sykehuset for å sjekke at alt gror som det skal. Vi håper selvfølgelig det og at Alchangelo er tilbake på skolen med ny motivasjon og kan spille fotball igjen veldig snart.

Takk til alle som har bidratt til at vi kunne gjennomføre operasjonen!

23/05/2019

Endelig en ny oppdatering fra oss i Katwe Kids!


Siden siste oppdatering har det skjedd mye nytt og spennende for gutta våres, men også noen nye utfordringer. 

Rahman og Alex er godt i gang i et lokalt verksted hvor de driver med reparasjon av biler, samt produsere metalldører og vinduer.

 

Dessverre har en av guttene måttet flytte ut av Katwe da han fikk problemer med rus og kriminalitet. Grunnen til at han måtte flytte var at rusmiljøet han var en del av var ute etter å skade han. Vi håper han får en ny start med slektningene sine i ny by. 

 

To av guttene har fortsatt helseutfordringer, men disse blir tatt hånd om. De yngste guttene trives fortsatt på skolen og gjør det bra. Matayo på bildet nederst til høyre er en av fotballspillerne i Katwe og spiller i angrep.

 

Vi håper du vil fortsette å støtte Katwe Kids, I tillegg til de vanlige løpende kostnadene våre til mat og skole, jobber vi nå særskilt med  å samle inn penger til ordentlig verneutstyr til Rahman og Alex på verkstedet.

Safety first!

IMG_1577.JPG

Bilde: Kiiza og Alex poserer foran kameraet.

IMG_1578.JPG

Bilde: Her står Matayo foran  Edvardsjøen (Lake Edward) med flodhester i bakgrunnen.

24/01/2019

Oppdatering om gutta i barberlære


To av guttene er lærlinger hos en barber i Katwe. Vi startet med å kjøpe inn en barbermaskin for å se om det var noe guttene likte. Guttene synes det er veldig gøy, så vi bestemte oss for at guttene skulle få en maskin hver slik at begge kan øve seg på å klippe og barbere.

 

Fire av guttene har også flyttet inn hos barberen fordi de trives der og det gir dem husly. 

IMG_0965.JPG
IMG_0964.JPG
IMG_0958.JPG
IMG_0960.JPG
IMG_0961.JPG

13/01/2019

Hei og godt nytt år,


Her er en liten hilsen fra guttene som fikk et ekstra godt måltid første nyttårsdag. Takket være bidrag fra dere fikk guttene det litt ekstra stas på nyåret.

 

Måltidet besto av ris og kjøtt. Kjøtt er ikke en vanlig del av kostholdet og innvollene er å betrakte som en delikatesse. Det guttene spiser til vanlig er bønner og posho (maismel) eller plantain (kokebanan) mos. I tillegg fikk guttene brus, noe som de veldig sjelden tar seg råd til å kjøpe.

 

Flere av guttene feiret jul sammen med familien, mens de som ikke har, var sammen med barna på barnehjemmet. 

 

Vi takker for støtten, og håper på et godt nytt år for guttene våre!

IMG_0944.JPG

04/10/2018

Det har dessverre vært litt stille med oppdateringene i det siste, men prosjektet har på ingen måte sluttet. Gutta har det fortsatt bra og at de fleste trives på skolen - og gjør det bra. Men selv om de fleste guttene tilpasser seg skolen og den nye situasjonen godt, er det noen vi må følge opp litt tettere.

Gutten som har hiv har igjen hatt en periode hvor han har sluttet å ta medisiner. Han hadde skulket skolen og turte derfor ikke å møte opp hos Esther for å spise mat, men medisinene gjør han syk om han ikke spiser. På grunn av dårlig samvittighet sluttet han både å spise, og dermed også tvunget til å slutte på medisinene han trenger. En forferdelig situasjon vi er glad for at han er ute av nå, etter godt støtte fra Rashid. Nå er han igjen hos Esther å spiser mat, og etter en ny tur legen for å få nye medisiner går det nå bra med han.

Når det gjelder skolen har det for noen av guttene vært vanskelig å tilpasse seg denne optimalt. Fire av guttene er 15-16 år gamle, men måtte begynne i 1. klasse ettersom de ikke kan lese eller skrive. De har skulket en del fordi de synes det er flaut å gå i klasse med 7-8-åringer, og fordi de har vanskeligheter for å lære seg det de skal. Vi har derfor blitt enig med Rashid og guttene at det beste for de er å slutte på skolen, mot å få skolering i yrkesfag. I en ideell verden ville det vært naturlig å få tak i en privat lærer og brukt mye tid på at guttene skal lære seg å lese og skrive, men etter mange år uten skolegang og lite motivasjon er det vanskelig å få til.

Rashid har derfor vært i kontakt med en frisør og en møbelsnekker i Katwe som guttene kan være lærlinger hos. Slik vil de etter hvert lære seg noen ferdigheter som gjør at de kan tjene egne penger og ta vare på seg selv. For guttene som skal bli frisører (barber) trenger de en barbermaskin, og for snekkerne så kan de trenge litt verktøy for at de skal kunne jobbe på sikt. Vi er optimistiske for det nye initiativet, og tror dette vil være en mer passende løsning for de eldste guttene.

Med alle guttene tilbake i prosjektet og lovende muligheter for de eldste guttene, håper vi at dere ønsker å støtte oss videre. Prosjektet er 100 % støttet av frivillige bidrag, og for å få drevet dette videre, trenger vi hjelp i form av faste givere.

Ditt bidrag går direkte til guttene, uten mellomledd og bidrar til at guttene holder seg mette og friske, og gir samtidig et håp for fremtiden.

 

Takk!

IMG_0729.JPG
IMG_2067.JPG

13/12/2018

Hei og hå,

Nå nærmer det seg jul, også for gutta våre!

Aller høyest på ønskelisten i år er et bidrag til Katwe Kids slik at vi kan gi en julegave til gutta da de trenger nye klær/sko og skolepenger, samt at noen også trenger medisinsk oppfølging. Har du mulighet til å hjelpe oss i år? Det ville vi og gutta satt veldig pris på!

En liten status.
To av gutta trenger nå såpass mye oppfølging pga helseutfordringer at tilbudet fra oss ikke var nok. Vi har derfor vært så heldige at barnehjemmet i Katwe har gått med på å gi de husly og omsorg mot at vi betaler kostnaden for de, ettersom de har nok barn å ta vare på selv. De to guttene har allerede flyttet inn og vi jobber med å få godkjenning fra myndighetene på at de har offisielt lov til å bo der.

Takk!
Vi er utrolig takknemlige for alle som har bidratt i år og håper dere vil fortsette å bidra neste år også!

unnamed_edited.jpg

Bilde: Her er et bilde av gutta fra høsten 2017 og før prosjektet startet. Takket være alle bidragsytere sover ikke gutta i halmen på gata lenger. 

05/03/2018

Bilde: Guttene i sine nye skoleuniformer og Mother Esther. 

Skolen er i gang!

Takket være alle bidrag rakk vi å samle inn penger slik at guttene fikk startet på skole dette semesteret. I dag har guttene gått på skole i 3 uker allerede.

Alle guttene er veldig fornøyde med å starte på skolen, og gleder seg hver dag. Kompetansenivået på guttene er ganske ulikt, og to av guttene kan ikke skrive sitt eget navn. Disse vil derfor ha behov for ekstra oppfølging og dette vil være et ekstra fokusområde fremover.

Som dere ser på bildet har guttene ulike farger på uniformene sidene. De ulike skolene i Katwe har ulike uniformer, og guttene har selv fått velge hvilken skole de ønsker å gå på. Detter avhenger av hvor de "hører til", og om de har gått på skole tidligere.   

På bildet ser dere også "Mother Esther" som sørger for at guttene får i seg næringsrik mat hver dag.

 

Utdanning redder liv.
Skole gir ikke bare barna beskyttelse, men også kunnskapene til å unngå fattigdom, holde seg friske og få håp for fremtiden.

Vi har fått konkrete resultater raskt og gleder oss til å følge guttene videre. Vi håper alle ønsker å fortsette å støtte Katwe Kids.

Hilsen alle oss i Katwe Kids =o)

22/12/17

Det nærmer seg jul, og Katwe Kids har kommet godt i gang.

Siden vi startet prosjektet i november har vi fått med mange bidragsytere, og startet opp flere prosjekter. Vi fikk denne uken en rapport fra våre samarbeidspartnere i Katwe, og vi har mange gode nyheter!

 • De 12 guttene får nå mat to ganger om dagen av «Mother Esther»

 • 9 av de 12 guttene har nå fått permanent tak over hodet. De 3 siste bor midlertidig hos Rashid som vi samarbeider med i Katwe.

 • En av guttene som har fått påvist HIV får nå riktig legebehandling og medisiner

 

I rapporten kommer det frem at gjennom tilgang på mat og medisiner har de fleste guttene fått mulighet til å flytte hjem igjen til familie og slektninger. Samtidig som det har blitt en nedgang på stjeling, lommetyveri og dopmisbruk (petro og marihuana) i landsbyen.

Dette betyr at vi sammen allerede har gjort en stor forskjell for gateguttene og Katwe!

Bilde: Guttene får nå mat to ganger om dagen av "Mother Esther". 

Videre prosess
Selv om prosjektet er godt i gang er det noen utfordringer fremover.

Blant annet jobbes det nå videre med:

 • Å finne permanent bosted til de 3 guttene som bor midlertidig hos Rashid.

 • Mengden mat har vært noe lite, fordi guttene spiser ekstra mye nå fordi de er redde for at maten plutselig tar slutt

 • Kjøpe inn riktig mat for gutten som HIV

 • Skaffe klær, sko og såpe

 

Over nyttår starter også et nytt skolesemester, og vi jobber nå for å få guttene til å starte på skolen i igjen. Dette skjer i førsteomgang gjennom å skaffe skolepenger og uniformer.

Takk!
Vi ønsker å takke alle bidragsytere i prosjektet, både faste givere og engangsgivere.
Prosjektet har fått en god start og kan vise til konkrete resultater. 

Sammen med våre bidragsytere er vi sikre på at vi skal lykkes sammen å gi gateguttene en bedre fremtid.

Vi har nå fått på plass både bankkonto og vippskonto, som gjør det lettere for oss og dere til å bidra i prosjektet.

Vi håper at dere ønsker å fortsette å støtte Katwe Kids. 

01/02/2018

Bilde: Endelig et bilde av de 12 guttene og Mother Esther. God stemning!

Siden vi startet Katwe kids for tre måneder siden har det skjedd mye bra. 

 

Som nevnt i tidligere oppdatering bor ingen av guttene nå på gaten, men vi venter fremdeles på permanent bosted for tre av guttene.

Dette kan ta tid, men det viktigste er at ingen av guttene bor på gaten. 

Alle guttene får nå mat to ganger om dagen av "Mother Esther". De ni guttene som har fått komme hjem til familien spiser middagen sammen med familien. Dette er viktig både for guttene og familien slik at de føler en tilhørighet. De andre tre guttene får middag servert av "Mother Esther".

 

En av guttene, Ronald, har fått påvist HIV og har fått legebehandling og medisiner. Ronald har behov for ekstra næringsrik mat, noe vi jobber særskilt med å fremskaffe slik at han har best mulig helse. 

Nytt år - nytt skoleår.

I februar starter et nytt semester. Vi jobber for at guttene skal starte på skole så raskt som mulig, og det nærmer seg med stormskritt. Derfor trenger vi å samle inn penger til skolepenger, uniformer, skolesekker, skolesaker, sko og sokker så snart som mulig. 

Våre frivillige i Katwe har startet arbeidet med å registere organisasjonen offentlig i Uganda. Dette for at vi i både Norge og Uganda kan sørge for at organisasjonen drives på lovlig vis. Dette er noe mer omfattende i Uganda enn i Norge, og det påløper flere offentlige kostnader til dette. Vi jobber derfor også for å få finansiert denne engangskostanden. 

Videre prosess.
For at prosjektet skal bli vellykket, jobber vi nå mot å samle inn penger til: 

​​

 • Kjøpe inn riktig mat til Ronald som HIV

 • Skolepenger, uniformer og skolesaker

 • Registrere organisasjonen i Uganda

 • Skaffe klær, sko og såpe

Takk!
Vi ønsker å takke alle bidragsytere i prosjektet, både faste givere og engangsgivere.

I desember 2017 kom det en betydelig prisøkning på mat i Uganda, grunnet sesong og dårlig avling. 

Dermed har vi et stort behov for flere bidragsytere, noe vi også håper dere ønsker å hjelpe oss med.

Vi håper at dere fortsetter å støtte Katwe Kids. 

Hilsen alle oss i Katwe Kids =o)

20/11/17

På mandag kom vi endelig i gang med å gi guttene mat. De kom hjem til Esther for første gang for å motta mat og drikke 3 ganger om dagen. Det var bare 11 av guttene som møtte opp første dagen. Den siste gutten hadde stukket av den siste tiden fordi han har HIV og var redd og syk. Rashid jobbet mye med å snakke med gutten om dette og de ble til slutt enige om at han måtte en tur til legen. Han hadde sluttet på HIV-medisinen, da denne gjorde han syk. Det var legestreik i Uganda, så det var ikke lett å finne en lege, men det ordnet seg til slutt. Nå har gutten fått nye medisiner og har det mye bedre. Så nå er alle 12 gutter på plass hos Esther og spiser. Det er ikke lenge igjen til skolestart og da håper vi å få alle guttene tilbake på skolen. Tusen takk til alle som har bidratt!

Bilde: Guttenes første dag med måltider laget av "Mother Esther". Esther ser dere til venstre i bildet